Pages

16 juni 2014

Tutorial EPB box with matching card


Hee hallo en goedemorgen, vandaag een kleine tutorial.  Afgelopen Zaterdag had ik een soort gelijk doosje met kaart gemaakt voor een aantal lieve mede collega's. Dit soort doosjes zijn ontzettend leuke weggevertjes, net alleen om candy in te stoppen maar ook om kadobonnen in te doen.

Bepaal eerst de hoogte, diepte, en breedte van het doosje. Kijk dus eerst hoe groot je kaart word en, niet geheel onbelangrijk, hoe groot is het platte cadeautje wat je erbij wilt stoppen. Surf naar de oh zo handige Box Buster en vul alle maten in. In dit geval is word het:

Depth: 21 cm (210 mm)
Width: 11,5 cm ( 115 mm)
Height: 1,5 cm (15 mm)

Druk op het knopje Calculate en je ziet meteen hoe groot het cardstock moet worden om het doosje te maken. In mijn geval word de (Artichoke) Paper Size 273 mm. 
Daaronder zie je dan:
First Punch: 92 mm
Second Punch: 114 mm

Leg het stuk cardstock op 9,2 cm, pons en ril daarna schuif je het papier door naar 11,4 cm, pons en ril. Daarna volg je het schema van de ril en pons instructies van het schematische doosje op de Box Buster.


Knip de twee vierkantjes aan de bovenkant van het doosje weg en aan de onderkant knip je deze vierkantjes aan één kant in. Vouw nu alle rillijnen om en vouw ze goed plat met het vouwbeen.
Plak het doosje dicht met Sticky Tape (altijd goed plakkend tape gebruiken bij het maken van een doosje, dat voorkomt teleurstelling van loslatende naden) zodat je een soort envelop doosje krijgt. Pons met de hoekpons van de Envelope Punch Bord een mooie afronding aan alle hoekjes.


Neem een stuk DSP van 8 cm x 30 cm en wikkel dit om het doosje heen. Vouw de lijnen goed om en plak aan de achterkant vast.


Voor de grijze strook ,waar het lint doorheen gaat, snijd je een strook Basic Grey van 2 cm x 29 cm. Pons aan één kant met de Scallopped tag Topper Punch. Stempel met een leuk stempeltje en Smokey Slate een achtergrondje.Wikkel de strook om het doosje heen, en kijk op welke lengte je de volgende pons moet geven.


Kies mooi lint om de tags aan elkaar te strikken. Pons wat vlinder uit Marina Mist en Vellum en natuurlijk mag wat bling niet ontbreken.


Doosje helemaal klaar om weg te geven! (Het houten paneeltje met tekst erop komt van de Big Bazaar drie in een zakje voor een klein prijsje, en daar houden we van ;o))


Ik  wens jullie allemaal een hele gezellige dag!

Inge

4 opmerkingen:

 1. Ow super ... ik ben een van de gelukkigen, ik vind hem echt helemaal leuk! Dank je wel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf zeg! Bedankt voor de uitgebreide uitleg. En die houten paneeltjes, die zijn leuk!
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hartstikke leuk zeg, en wat een duidelijke instructies! Ziet er super uit!
  Fijne avond, groetjes, Mariken xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel gaaf Ing! Die houten paneeltjes heb ik ook ;) Superleuk idee!
  Bedankt voor de tutorial!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.